Referat: Kulladal-U - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Sarang, Martin, Nickola - Micke J, Florian, Sosa, Jamal -
Mario, Jaja, Anders

Avbytare var Maksym som kom in på innermittfältet efter en dryg halvtimme och
spelade där resten av matchen, Marck som spelade vänster yttermittfältare hela 2:a halvlek, Mick som spelade i anfallet hela 2:a halvlek och slutligen Per som spelade sista 25 som vänsterback. Vi gjorde därutöver en hel del andra byten inom de olika lagdelarna, däremot ingen enda mellan dem.

Till en början saknade matchen några större målchanser. Vi hade möjligen haft något som med lite god vilja kunde kallas halvchanser innan de på sitt första avslut gör 1-0 efter lite missförstånd i vårt försvar. Matchen fortsatte att vara spelmässigt jämn. De hade ett missat jätteläge i 26:e min medan vi slarvade bort en hel del bra lägen genom att springa offside (frågan är om vi inte blev avblåsta för offside fler gånger bara i 1:a halvlek än på alla våra tidigare träningsmatcher i år tillsammans!!).

Efter c:a en halvtimme började vi rulla bollen mycket bra inom laget och fick till några riktigt fina anfall med många spelare inblandade. Inget av dessa resulterade dock i något mål. Istället kom vår kvittering lite turligt i den 32:a min. Mario slog en hörna som en av deras försvarare nickade in nere vid ena stolproten. Målvakten lyckades göra en hyfsad räddning men linjedomaren gjorde huvuddomaren uppmärksam på att bollen varit över linjen innan målvakten fick tag på den. I den 42:a min fick vi en frispark som Anders med precision la in nära krysset. De 2-1 för oss detta alltså innebar blev också halvtidsresultatet.

Efter en del byten i Kulladals lag fick Anders lite mer utrymme i 2:a halvlek än i 1:a och det märktes!! Han tog sig gång på gång förbi på utsidan av sin bevakare
och det resulterade 2 gånger i mål, dels vårt 4:e när han själv stod för avslutet, dels det 6:e (! - nu föregriper jag händelserna vilket troligen gör dig som är okunnig om resultatet en aning förvånad redan nu) där han mycket snyggt frispelade Mick som kunde slå bollen i öppet mål. Därutöver fick han ytterligare 3-4 gånger till fina inlägg som sånär nått fram till våra andra anfallare.

Om vi ska ta det hela en aning mer kronologiskt så utökade vi redan i den 51:a min vår ledning till 3-1 efter ett riktigt mönsteranfall - Anders spelade Mario som kom runt på kanten och från i stort sett kortlinjen slog bollen snett inåt bakåt till Anders som inte missade det öppna läge han fick.

Sedan Raffa några minuter tidigare gjort en mycket fin räddning kunde Kulladal reducera till 2-3 på ett skott som närmast såg ut som en strumprullare men som gick in nere vid ena stolproten. Som tur var replikerade vi bara minuten senare med ovan nämnt mål. Vi skapade sedan en hel del men de fick också till en bra dubbelchans där Raffa på den första åter gjorde ett föredömligt ingripande.
Innan det tidigare nämnda 6:e målet som kom i den absolut sista matchminuten hade vi 2 minuter tidigare gjort ett 5:e när Mick snyggt frispelades av Florian.

En stabil och rättvis seger med de kanske något för stora siffrorna 6-2 mot ett lag som enligt utsago spelar i reservlagens div 1 i Skåne och nog höll väl så hög klass som de flesta lagen i vår serie kan antas hålla. Ingen föll direkt ur ramen i vårt lag trots att vi alltså gick runt på hela 15 spelare.

Nu får vi bara hoppas att inte det talesättet säger om förhållandet mellan genrep och premiär stämmer för då kan vi få det mycket tufft på fredag men sådana viskepligheter håller vi oss väl för goda att tro på.